Redelijke generale Vitesse: benauwde zege op PEC

15 augustus 2021, 16:35

Vitesse is het Eredivisieseizoen gestart met een nipte 0-1 overwinning op PEC Zwolle. In de eerste helft waren de Arnhemmers vooral gevaarlijk in de counter en was het nieuweling Nikolai Baden Frederiksen die de uitslag op het scorebord zette. Zo doet Vitesse, al dan niet moeizaam, goede zaken in hun eerste wedstrijd en kunnen ze met vertrouwen de Conference League kwalificatiestrijd voortzetten.

Omdat Vitesse afgelopen seizoen de vierde plaats bemachtigde, is het seizoen voor de Arnhemmers al een tijdje bezig. Door Dundalk FC moeizaam te verslaan, zijn ze nog steeds actief in de strijd om een Conference League ticket en hebben ze een druk speelschema. Op zondagmiddag troffen ze met PEC Zwolle een ploeg dat ook een wisselvallige voorbereiding kende, met onder andere een verrassend gelijkspel tegen Fenerbahçe, maar ook teleurstellende nederlagen tegen Volendam, Heerenveen en Heracles.

In deze eerste competitiewedstrijd konden beide elftallen dus wel een boost in zelfvertrouwen gebruiken voor het nieuwe seizoen. In de openingsfase van de wedstrijd waren de teams dan ook duidelijk op zoek naar een vroege goal. Het eerste schot op doel van Vitesse kon in minuut één al opgeschreven worden en het spel vloog op en neer. Aan beide kanten stonden drie nieuwe aanwinsten in de basis en die lieten zich allen ook duidelijk zien. Halverwege de eerste helft was het dan ook Frederiksen, de nieuwe spits van Vitesse die overkwam van Juventus, die de score opende met een zuiver schot van afstand: 0-1.

In de slotfase moesten de Zwollenaren toch echt op zoek gaan naar de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd weer een beetje op gang kwam. Rommelig bleef het wel, maar de spanning liep steeds meer op, ook bij de fans. Het luide publiek moest echter toekijken hoe hun ploeg niet meer langszij kon komen en zo laat Vitesse ook dit seizoen weer zien dat ze de nul kunnen houden. De eerste drie punten zijn binnen voor trainer Thomas Letch.

Komende donderdag mag Vitesse alweer aan de bak, want dan reizen ze af naar België voor de laatste stop in de Conference League kwalificatie. RSC Anderlecht is dan de tegenstander. De dag daarna krijgt PEC Zwolle de kans om de rug te rechten tegen NEC en op zondag komt Willem II op bezoek in Arnhem, waar ze deze winnende start voort zullen willen zetten.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Lamprou 6; De Wit 6, Kersten 6, Van Polen 6, Paal 6; Strieder 5.5 (55. Van den Belt 6), Saymak 6 (66. Reijnders 6), Huiberts 5.5 (87. Voet -); Kastaneer 5.5 (66. Landu 6), Tedic 5.5, Clement 5.5.

Vitesse: Schubert 6; Manhoef 6.5 (67. Buitink 6), Oroz 6, Bazoer 5.5 (39. Cornelisse 6), Hajek 6, Wittek 6 (86. Yapi -); Tronstad 6, Gboho 6.5 (67. Dasa 6), Bero 6; Openda 6.5, Frederiksen 7 (67. Darfalou 6).

Man of the Match: Nikolai Baden Frederiksen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen