AZ kan borst natmaken: Celtic vertoont opnieuw goede vorm

15 augustus 2021, 18:14

AZ kende zelf een dramatische generale repetitie voor de wedstrijd met Celtic van komende woensdag. De Alkmaarders verloren zeer pijnlijk van RKC Waalwijk met 1-0 en gaan dus met een matig gevoel daar de kraker in de voorronde van de Europa League. De tegenstander in die wedstrijd heeft echter een aanzienlijk beter gevoel, want Celtic heeft voor de vierde keer op rij een zege geboekt.

In de kwartfinale van de Schotse League Cup was het met 3-2 te sterk voor Heart of Midlothian FC, waardoor het de halve finale bereikt. Eerder verloor het de seizoensopener in de competitie echter wel tegen die ploeg, maar daarna revancheerde het zich zeer knap. Eerst werd het Tsjechische Jablonec met 2-4 verslagen, toen gaven ze een show weg tegen Dundee FC (6-0) en vervolgens was het ook in het tweede duel met Jablonec veel te sterk (3-0).

Tegen Hearts kwam het voor rust al op een zeer comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Odsonne Edouard en Stephen Welsh. Een penalty na rust bracht de spanning voor even terug, maar al vrij snel bracht Kyogo Furuhashi de marge terug op twee. Net voor tijd maakte Hearts nog wel de aansluitingstreffer, maar echt spannend werd het niet meer.

Woensdagavond om 20:45 staan Celtic en AZ tegenover elkaar in de voorronde van de Europa League. Als AZ deze ronde overleeft, dan zal het instromen in de groepsfase van dat toernooi. De verliezer moet zich tevreden stellen met de groepsfase van de Conference League. Donderdag 26 augustus is de return van de wedstrijd in Alkmaar.