Slot-effect in Rotterdam: unieke doelpuntenproductie

15 augustus 2021, 20:50

Het kan verkeren in de voetballerij. Een kleine maand geleden was het nog kommer en kwel bij Feyenoord en inmiddels draait de ploeg als een geoliede machine. Het scheelde bijzonder weinig of Feyenoord had zich op historische wijze geblameerd tegen het Kosovaarse Drita, maar hattrickheld Guus Til voorkwam dat ternauwernood. Inmiddels heeft Feyenoord een fraaie doelpuntenstatistiek.

Het is namelijk voor het eerste sinds 2005 dat Feyenoord drie opeenvolgende officiële wedstrijden wint met een marge van minimaal drie doelpunten. De eerste wedstrijd tegen Luzern werd met 3-0 gewonnen, ook in de return stond dezelfde uitslag op het scoreformulier en zondagmiddag droogde het Willem II met 0-4 af.

Zo maakte Feyenoord in de laatste vijf wedstrijden die het speelde maar liefst vijftien goals. De oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid werd namelijk ook met 2-1 gewonnen en de tweede wedstrijd tegen Drita maakte het er drie. Arne Slot werd met veel bombarie overgenomen van AZ en liet al snel weten graag aanvallend voetbal te willen spelen, met hoog drukzetten.

Lees ook: Feyenoord is helemaal los en declasseert ook Willem II

Die belofte lijkt hij inmiddels dus in te lossen. Feyenoord versterkte zich met spelers als Fredrik Aursnes, Gernot Trauner, Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Marcus Holmgren Pedersen en lijkt een elftal te hebben dat bovenin mee kan doen in de Eredivisie. Volgende week speelt het de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles, maar eerst moet er in de voorronde van de Conference League gespeeld worden tegen Elfsborg, dat dit weekend ook won. De return vindt plaats op 26 augustus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen