KNVB kraakt beslissing Nijhuis: "Hier moet hij altijd voor fluiten"

15 augustus 2021, 21:00

Bas Nijhuis vormde zaterdagavond onderwerp van gesprek nadat hij de vijfde Ajax-treffer tegen NEC besloot goed te keuren. Noussair Mazraoui torpedeerde linksback Souffian El Karouani van de Nijmegenaren, maar Nijhuis besloot niet te fluiten. Oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, die de beslissingen namens de KNVB analyseert, steunde dat besluit niet.

Na de overtreding van Mazraoui op El Karouani kon Steven Berghuis Dusan Tadic in staat stellen om te scoren. "De scheidsrechter van dienst oordeelde dat eerst de bal werd gespeeld", vertelt Wiedemeijer bij ESPN. "Hij vond het een onschuldige botsing, maar ik ben van mening dat hier altijd voor moet worden gefloten. Dit is gewoon onvoorzichtig en onbesuisd."

Wiedemeijer vindt dat het been van Marzaoui te hoog was. "De scheidsrechter heeft het zelf keurig uitgelegd en het moment  is bekeken door de VAR. Die vond het blijkbaar geen overduidelijke fout, waardoor er niet werd ingegrepen. Maar het leidt ook bij de KNVB tot discussie. Niet iedereen zou hiervoor hebben gefloten, maar ik vind dat het heel erg richting het hoofd gaat."

Ajax versloeg NEC uiteindelijk met 5-0. Die eindstand werd al voor rust behaald. Daardoor bezetten de Amsterdammers nu de koppositie in de Eredivisie. FC Utrecht en Feyenoord bezetten met vier treffers voor de gedeelde tweede plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen