Paniek in Marseille slaat toe: spits zakt na 6 minuten in elkaar

15 augustus 2021, 22:55

Grote paniek op de zondagavond in Marseille: tijdens een Ligue 1-duel tussen Olympique Marseille en Bordeaux zakte de spits van laatstgenoemde club, Samuel Kalu, na zes minuten spelen in elkaar. De paniek bij zijn ploeggenoten sloeg direct tie. Toegesnelde medici vreesden voor een hartaanval, maar de spits bleek bevangen door de hitte.

Nadat er enkele minuten een ijszak tegen zijn hoofd werd gehouden, kon hij zelf het veld verlaten. Kalu hervatte zelfs even de wedstrijd in Stade Velodrome, maar werd na veertien minuten naar de kant gehaald. De spits bleek te duizelig en werd gewisseld. De aanvaller verliet onder luid applaus het veld. Het is niet duidelijk hoe het momenteel met de spits gaat.

De supporters in het stadion werden direct na het schrikbarende incident muisstil. Ongetwijfeld zullen de gedachten teruggegaan zijn naar afgelopen zomer, toen Christian Eriksen tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland eveneens naar de grond ging. De topmiddenvelder kreeg een hartaanval en moest op het veld worden gereanimeerd. Dat redde uiteindelijk zijn leven.

Marseille en Bordeaux hielden elkaar in de tweede speelronde van de Ligue 1 in evenwicht. Cengiz Ünder en Dimitri Payet bezorgden de thuisploeg een 2-0 voorsprong voor de rust, maar Timothée Pembélé en Rémi Oudin trokken de stand namens Bordeaux gelijk. Het duel eindigde in 2-2.