Koeman lovend: "Het beste Barça in jaren gezien"

15 augustus 2021, 23:54

Ronald Koeman blikt met een tevreden gevoel terug op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De Nederlandse oefenmeester zag zijn FC Barcelona een zwaarbevochten 4-2 overwinning boeken op Real Sociedad. Met name in de eerste 45 minuten maakte zijn elftal veel indruk. Dat constateerde ook de coach zelf.

Dankzij treffers van Gérard Piqué en Martin Braithwaite, op aangeven van Memphis Depay en Frenkie de Jong, zocht Barça met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer op. "We hebben ons de laatste weken erg verbeterd in het drukzetten", vertelde Koeman na afloop aan de Spaanse pers. "Dat moeten we met z'n allen doen. In het eerste halfuur heb ik het beste FC Barcelona in jaren gezien. Op deze weg willen we heel graag verder."

Lees ook: Memphis en Braithwaite schitteren bij eerste Liga-duel na Messi

"Het was een geweldige wedstrijd", constateerde de coach. "Het is altijd belangrijk om de competitie te beginnen met een zege. Na rust vond ik dat we het onszelf een beetje moeilijk maakten. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Daar mogen we erg blij mee zijn."

Koeman was tevens tevreden over het optreden van Memphis, die met een vrije trap aan de basis stond aan de openingsgoal van Piqué. "Hij speelt met zijn spelhervattingen een erg belangrijke rol voor ons", aldus de Nederlander over zijn landgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen