Alba: "Het doet pijn dat aan mijn betrokkenheid wordt getwijfeld"

16 augustus 2021, 09:27

Het doet Jordi Alba pijn dat hij zondagavond tijdens de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Sociedad werd uitgefloten door zijn eigen fans. De linksback moest het ontgelden bij de supporters omdat hij een loonoffer zou hebben geweigerd. Volgens de 32-jarige Spanjaard is daar echter helemaal niets van waar.

Barcelona verkeert financieel in zwaar weer en doet daarom een beroep op de spelers. Zo leverde Gerard Piqué al een groot deel van zijn salaris in om Mephis Depay naar de club te kunnen halen. Alba zou volgens geruchten in Spanje hebben geweigerd om salaris af te staan. "Het doet me erg veel pijn dat mijn betrokkenheid bij de club ter discussie wordt gesteld", sprak Alba na de wedstrijd op de persconferentie.

"Ik kom hier vandaan en speel al mijn hele leven bij Barcelona. De voorzitter heeft nog niet over deze situatie gesproken, maar ik verwacht dat hij dat snel zal doen en de waarheid zal vertellen. Ik wil de club altijd helpen en alle leugens vind ik vervelend. Het is niet fijn dat mijn familie die dingen ook moet horen. Op dit moment zijn mijn zaakwaarnemers in gesprek met Barcelona om tot een overeenkomst te komen."

Alba speelt sinds de zomer van 2012 bij Barcelona, dat hem destijds overnam van Valencia CF. De linkspoot komt echter wel uit de jeugd van de Catalanen en ligt momenteel vast tot medio 2024. Zijn hoge salaris vormt echter een probleem voor Barcelona. De club van trainer Ronald Koeman heeft financiële problemen en zag Lionel Messi al vertrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen