Update: broertje Götze verlaat IC na schedelbasisfractuur

16 augustus 2021, 12:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Felix Götze, het jongere broertje van PSV-middenvelder Mario Götze, heeft de Duitse intensive care verlaten. De 23-jarige speler van FC Kaiserslautern liep zondag tegen Viktoria Berlin de zware hoofdblessure op na een botsing met een ploeggenoot. Götze bleek een schedelbasisfractuur te hebben opgelopen, maar inmiddels is de middenvelder aan de betere hand.

Met nog twintig minuten op de speelklok ging Götze ter hoogte van de middenlijn een kopduel aan. Daarbij kwam hij in botsing met ploeggenoot Marvin Senger, die hem op zijn slaap raakte. Götze zakte meteen in elkaar en bleef met veel pijn op de grond liggen. De omringende spelers en scheidsrechter reageerden snel door duidelijk te maken dat medische assistentie nodig was.

Götze werd op het veld behandeld en vervolgens met een brancard buiten de lijnen getild. Voor verder onderzoek werd hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. 'Naar omstandigheden gaat het nu veel beter met Felix Götze', schreef zijn club op Twitter. 'Hij heeft de intensive care verlaten en mag morgen waarschijnlijk ook het ziekenhuis uit.'

Götze werd opgeleid door Borussia Dortmund en Bayern München. De middenvelder staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij FC Augsburg, dat hem dit seizoen verhuurd aan Kaiserslautern. Zijn broer Mario Götze stapt daardoor gewoon in het vliegtuig naar Portugal, waar PSV topclub Benfica treft in strijd om een Champions League-ticket. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen