'Kharchouch naar KKD, Willem II wil oude bekende als keeper'

16 augustus 2021 – Reda Kharchouch gaat Sparta tijdelijk verlaten. De spits van de Rotterdammers keert tot het einde van het seizoen terug naar de Keuken kampioen Divisie, meldt het Algemeen Dagblad. Aangezien Kharchouch op Spangen nauwelijks aan spelen toekomt, aast hij bij FC Emmen op speelminuten.

'Kharchouch naar KKD, Willem II wil oude bekende als keeper'

Kharchouch werd vorig jaar zomer door Sparta overgenomen van Telstar, waar hij het jaar daarvoor twintig keer trefzeker was in de competitie. Wegens fysieke klachten en moordende concurrentie kwam de aanvaller nauwelijks aan de bak bij de Eredivisionist. De spits moet dit seizoen sowieso Lennart Thy voor zich dulden, terwijl ook Emmanuel Emegha hoger in de pikorde staat. De 25-jarige Kharchouch was afgelopen seizoen in negentien Eredivisieduels, waarvan voornamelijk als invaller, twee keer trefzeker.

Willem II wil Wellenreuther
In de zoektocht naar een nieuwe doelman is Willem II uitgekomen bij een oude bekende. Timon Wellenreuther staat volgens Belgische media op de lijst om het Tilburgse keepersgilde te versterken. De Duitse doelman is zijn basisplaats bij RSC Anderlecht wkijtgeraakt en kan in de Eredivisie waarschijnlijk wél rekenen op speelminuten. Tussen 2017 en 2020 ontwikkelde Wellenreuther zich tot een van de meest betrouwbare keepers van de Eredivisie.

Wellenreuther moet Robbin Ruiter tussen de palen gaan vervangen. De ervaren goalie maakte afgelopen weekend een matige indruk tijdens de seizoensopening tegen Feyenoord (0-3). Wellenreuther zal waarschijnlijk op huurbasis naar Tilburg verkassen. Hij staat tot medio 2024 onder contract in Brussel.

Eredivisie

gerelateerd