FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

PSV mist Viergever, maar heeft Max weer terug

16 augustus 2021 – PSV kan komende woensdag geen beroep doen op Nick Viergever. De 32-jarige centrumverdediger verwacht een dezer dagen vader te worden en blijft daardoor achter in Nederland. De Eindhovenaren zijn met 22 spelers in het vliegtuig gestapt naar Lissabon voor het eerste treffen met Benfica in de voorronde van de Champions League.

PSV mist Viergever, maar heeft Max weer terug

Daardoor moet Viergever minstens een week langer wachten op het bijschrijven van een Nederlands record. Geen speler speelde vaker een Europese wedstrijd voor een Nederlandse ploeg dan Viergever, die het record van 84 duels momenteel nog deelt met Danny Blind en Willy van de Kerkhof. Viergever kwam bij AZ, Ajax en PSV tot dat recordaantal, maar komt de laatste weken nog nauwelijks in actie. Hij moet in Eindhoven Armando Obispo en Olivier Boscagli voor zich dulden.

Laatstgenoemde keert woensdagavond terug in de wedstrijdselectie. De Fransman ontbrak afgelopen weekend nog omdat hij vader werd. Ook Marco van Ginkel en Philipp Max waren niet inzetbaar op bezoek bij Heracles (0-2 zege). Van Ginkel liet het duel wegens het kunstgrasveld schieten, terwijl Max met lichte fysieke klachten kampte. Het duo keert tegen Benfica terug.

Schmidt kan nog geen beroep doen op de geblesseerde Érick Gutiérrez, en Maxi Romero, terwijl Ritsu Doan pas onlangs is aangesloten nadat hij met Japan deelnam aan de Olympische Spelen. PSV is nog twee duels verwijderd van een plek in de Champions League. Eerder werd er afgerekend met Galatasaray en FC Midtjylland.

PSV

gerelateerd