Blunder Van Bommel wordt Wolfsburg fataal: uit de beker gezet

16 augustus 2021 – VfL Wolfsburg is reglementair uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. De club van trainer Mark van Bommel en Wout Weghorst bereikte na verlenging tegen Preussen Münster de volgende ronde van de DFB Pokal, maar Van Bommel maakte een fatale wisselfout. In de extra tijd bracht hij een zesde speler binnen de lijnen, waardoor zijn ploeg uit het toernooi is gezet.

Blunder Van Bommel wordt Wolfsburg fataal: uit de beker gezet

In de verlenging van de met 1-3 gewonnen wedstrijd bracht Van Bommel een zesde wisselspeler binnen de lijnen, terwijl het maximale aantal vijf bedroeg. Daarom besloot Preussen Münster direct na de wedstrijd in protest te gaan. "Met deze wissel is de wedstrijd in ons nadeel geëindigd", was de vierdedivisionst duidelijk. De tuchtcommissie heeft de semi-professionele club in het gelijk gesteld, waardoor DFB Wolfsburg uit het toernooi heeft geknikkerd.

Wolfsburg heeft 24 uur om een protest aan te tekenen tegen de opgelegde sanctie. Het is niet duidelijk of de subtopper dat gaat doen. "Wat er is gebeurd tijdens de bekerwedstrijd, vinden we natuurlijk erg vervelend. Maar daarover wil ik het niet meer hebben", liet Van Bommel weten op de clubwebsite. Zijn fout kreeg maandag dus uiteindelijk een pijnlijk staartje.

Na een bijzonder matige voorbereiding begon Wolfsburg goed aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. In eigen huis werd afgerekend met promovendus VfL Bochum: 1-0. Komend weekend wacht de ontmoeting met Hertha BSC.

Eredivisie

gerelateerd