VI: Duitse clubs melden zich in Eindhoven voor Doan

16 augustus 2021, 19:31

Ritsu Doan keert mogelijk terug naar Duitsland. De Japanse middenvelder, die afgelopen seizoen al veel indruk maakte bij Arminia Bielefeld, staat op de radar van drie clubs uit de Bundesliga. in Eindhoven lijkt hij vanwege de moordende concurrentie op de voorste posities niet op een basisplaats te kunnen rekenen.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens DagbladEintracht Frankfurt, Hannover 96 en 1. FSV Mainz 05 hopen deze weken zijn handtekening te bemachtigen. Doan hoeft niet per se te vertrekken uit Eindhoven, maar staat zelf niet onwelwillend tegenover een transfer. Doan lijkt niet op speeltijd te kunnen rekenen onder Roger Schmidt, aangezien hij in Eran Zahavi, Mario Götze, Cody Gakpo en Noni Madueke zijn perfecte aanvalskwartet gevonden lijkt te hebben.

Doan speelde afgelopen seizoen succesvol in Duitsland, waar hij als huurling een belangrijke rol speelde in de handhaving van die club. De 23-jarige Japanner, die met zijn land de halve finale van de Olympische Spelen bereikte, was goed voor vijf treffers en drie assists. In 25 optredens namens PSV kwam hij tot twee goals en drie voorbereide treffers.

Doan, die nog een contract tot de zomer van 2024 heeft, werd in 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen. In Eindhoven wist hij echter vooralsnog geen basisplaats af te dwingen. Na zijn sterke seizoen in de Bundesliga staat hij er bij de oosterburen beslist beter op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen