Aursnes maakt indruk: "Speler waar Feyenoord beter van wordt"

16 augustus 2021, 20:46

Fredrik Aursnes heeft zijn officiële debuut als speler van Feyenoord achter de rug. De 25-jarige Noor, die werd overgenomen van Molde, kreeg tegen Willem II direct een basisplaats en droeg bij aan de 0-3 zege. De middenvelder had nauwelijks aanpassingstijd nodig en is volgens Willem van Hanegem een uitstekende aanwinst.

Dat vertelt de oud-middenvelder en trainer aan het Algemeen Dagblad. "Hij hield het simpel, maar zijn spel beviel mij wel. Simpel voetballen is niet zo makkelijk als veel mensen denken. Dit kan wel een speler worden waar Feyenoord beter van gaat worden.Na de 0-3 tegen Willem II zag ik veel spelers uitstralen 'de buit is binnen, het kan wel een stapje minder'. Dat had Aursnes helemaal niet."

Ook Aursnes zelf was tevreden over zijn eerste optreden in het root-witte shirt. "Mijn optreden was oké. Het voelde voor mij tijdens de wedstrijd beter en beter. Ik speel voor het eerst buiten Noorwegen, dit is een grote stap voor mij." Mogelijk speelt hij zich in Rotterdam-Zuid in de kijker voor het Noorse elftal, dat in september het Nederlands elftal treft. "Ik had in Noorwegen al vijftien wedstrijden gespeeld, ik ben fit."

Arne Slot hoeft mogelijk nog geen harde keuze te maken. Voor het duel met Elfsborg in de voorronde van de Conference League is het nog een vraagteken of Alireza Jahanbakhsh fit genoeg is. Aursnes heeft op het middenveld concurrentie van Orkun Kökcü, Guus Til en aanvoerder Jens Toornstra. Ook Leroy Fer hoopt op een basisplek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen