Jong Ajax en Jong PSV geven het weg in extremis

16 augustus 2021 – Jong Ajax moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Nadat er vorig weekend werd verloren van ADO Den Haag, gingen de Amsterdamse beloften maandagavond in extremis onderuit tegen FC Dordrecht. Het duel eindigde in 1-2. De ploeg van Michele Santoni boekte daarmee de eerste overwinning van het nieuwe seizoen.

Jong Ajax en Jong PSV geven het weg in extremis

Nikolas Agrafiotis groeide uiteindelijk uit tot de grote man. Met twee treffers speelde hij een cruciale rol in de late zege van zijn ploeg in Amsterdam. Vooral zijn tweede van de avond was van ongekende schoonheid: vanaf de zestienmeterlijn schoot hij de bal keihard in de kruising. Het was Max de Waal die Jong Ajax voor rust op voorsprong had geschoten. Met een hard en laag schot verschalkte hij na 33 minuten spelen de doelman.

Bij de Amsterdamse formatie begon Jay Gorter tussen de palen. Hij toonde zich met enkele knappe reddingen, maar moet nog wachten op zijn eerste clean sheet: afgelopen seizoen hield hij een recordaantal van 24 wedstrijden de nul namens Go Ahead Eagles. 

Jong PSV - FC Den Bosch: 0-1
FC Den Bosch heeft de goede seizoensstart in de Brabantse derby tegen Jong PSV een vervolg gegeven. De Bosschenaren sluiten speelronde twee na een benauwde zege in Eindhoven af als lijstaanvoerder. Het was Jizz Hornkamp die Den Bosch uiteindelijk naar de drie punten schoot. Jong PSV eindigde het duel met een man minder na een rode kaart voor Nigel Thomas.

Slechts vier ploegen zijn erin geslaagd om na twee speelronden nog altijd foutloos te zijn. Alleen Den Bosch, ADO Den Haag, Jong AZ en TOP Oss wisten de openingsduels van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. ADO kreeg wegens de financiële wanorde drie punten in mindering.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd