Vertrouwen in Berghuis na ingetogen start: "Maakt er vijftien"

16 augustus 2021, 23:22

Steven Berghuis maakte afgelopen weekend zijn Eredivisie-debuut bij Ajax met een 5-0 overwinning op NEC. De 29-jarige aanvaller valt in de smaak en leverde zijn bijdrage met een assist, maar kon nog niet zo zijn stempel drukken als hij de laatste jaren bij Feyenoord deed. Voormalig aanvallers Sjaak Swart en Regi Blinker zijn er echter heilig van overtuigd dat Berghuis dat nog wel gaat doen.

"Daar heb ik alle vertrouwen in", vertelt Swart aan De Telegraaf. "Steven is een begenadigd voetballer met een fantastisch linkerbeen. Hij heeft na zijn transfer naar Ajax nogal wat over zich heen gekregen, maar moet dat nu van zich af proberen te zetten en gewoon lekker gaan voetballen, wat dat kan-ie als de beste. Geloof me, hij gaat dit seizoen echt vijftien goals maken en tien assists geven."

Ook Blinker heeft complimenten over voor de linkspoot. "Ik heb wel het idee dat het hem gaat lukken, want hij is een geweldige voetballer en qua karakter en persoonlijkheid ontzettend sterk. Dat zag je ook bij het Nederlands elftal, waar hij zich ook moeiteloos aanpaste. Hij wordt nu al omarmd door zijn medespelers en de fans. Dat gebeurt alleen als je direct je kwaliteiten laat zien."

Berghuis rondde deze zomer een zeer pikante transfer van Feyenoord naar Ajax af. In Rotterdam-Zuid ontwikkelde hij zich in vijf seizoenen tot een van de meest gevaarlijke aanvallers van de Eredivisie. In Amsterdam wacht hem een concurrentiestrijd met Antony, die met de Braziliaanse ploeg een olympische gouden medaille pakte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen