Dit wordt vermoedelijk Messi's debuut bij Paris Saint-Germain

17 augustus 2021, 08:26

Lionel Messi in een nieuw shirt. Het lijkt onwerkelijk, maar het gaat toch gebeuren. De verwachting is dat hij op 29 augustus zijn debuut zal maken voor Paris Saint-Germain in de Ligue 1. Het sterrenensemble neemt het dan op tegen het Stade Reims van Kaj Sierhuis. Marco Bizot heeft met Stade Brestois vermoedelijk komend weekend dus nog 'geluk'. 

Na de gewonnen Copa America heeft de Argentijnse aanvaller vakantie gehad, waardoor hij nog niet fit is. Drie trainingen heeft hij inmiddels achter de rug in Parijs, maar dat is nog lang niet genoeg om in actie te komen. De club neemt geen enkel risico met de aanwinst en geeft hem alle tijd om fit te worden en te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Trainer Mauricio Pochettino liet zich afgelopen weekend al uit over de situatie van Messi: "We doen het stap voor stap. Hij debuteert pas als hij helemaal fit is."

Lees ook: De Boer verdedigt emotionele Messi: "Hij maakt geen theater"

Over iets minder dan twee weken kan het supertrio Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé dus voor het eerst met elkaar binnen de lijnen staan. De Argentijn en de Braziliaan werkten eerder al succesvol samen bij FC Barcelona en gaan die connectie nu laten zien in de Franse hoofdstad. Mbappé moet dat supertrio complementeren, al zijn er nog altijd geruchten dat de aanvaller gaat vertrekken. Real Madrid wordt al maanden gelinkt aan de Fransman, maar het is de vraag of die na het moeilijke coronajaar geld hebben om zo'n toptransfer te doen.

De financiële middelen in Parijs lijken daarentegen wel eindeloos. Naast Messi kwamen ook Georginio WijnaldumGianluigi Donnarumma en Sergio Ramos transfervrij naar het Parc des Princes. Achraf Hakimi kwam voor zestig miljoen naar de Franse hoofdstad. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen