'EK-winnaar op weg naar Bosz: goed nieuws voor FC Groningen?'

17 augustus 2021, 09:16

Peter Bosz is zijn Franse avontuur slecht begonnen. Tegen Stade Brest speelde de ploeg gelijk (1-1) en van Angers werd met pijnlijke cijfers verloren (3-0). De trainer wil daarom zijn selectie op meerdere posities versterken. De oefenmeester lijkt snel de beschikking te hebben over Emerson Palmieri.

De vleugelverdediger werd deze zomer Europees kampioen met Italië, maar is bij Chelsea nooit onomstreden geweest en mag daarom vertrekken. L'Equipe weet dat de gesprekken tussen beide clubs de goede kant opgaan. Dat betekent dat Bosz zijn eerste grote aankoop spoedig lijkt te kunnen verwelkomen. Lyon werd afgelopen week nog in verband gebracht met Layvin Kurzawa van Paris Saint-Germain, maar de vleugelverdediger bleek een te hoog salaris te vragen. 

Ook FC Groningen-speler Gabriel Gudmundsson leek een serieuze optie te zijn om de Franse vacature in te vullen. Dat gaat nu dus niet meer gebeuren, waardoor de Trots van het Noorden de sterkhouder nog even kan behouden. Of hij ook nog in de Euroborg speelt als de transferperiode voorbij is, is nog onzeker. De Zweed staat ook in de belangstelling van Napoli en Strasbourg, al hebben die nog geen officieel bod uitgebracht. 

Bosz hoopt dat er naast een linksback nog meer spelers aangetrokken worden. Zo leek de trainer oude bekende Andre Onana naar Lyon te lokken, maar de doelman hoopt nog altijd op een grotere club qua naam. Liverpool-reserve Xherdan Shaqiri staat na zijn uitstekende EK op de radar van Lyon, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. Daarnaast wil de Franse subtopper een extra spits halen nu Memphis Depay transfervrij is vertrokken naar FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen