Goed en slecht nieuws voor AZ richting duel met Celtic

17 augustus 2021, 11:08

AZ heeft goed en slecht nieuws ontvangen in aanloop naar het duel met Celtic woensdagavond in de voorronde van de Europa League. De Alkmaarders kunnen niet beschikken over de belangrijke aanvaller Jesper Karlsson, omdat hij vorig seizoen een rode kaart pakte in het laatste duel met NK Rijeka in de groepsfase van de Europa League, waarna AZ haar Waterloo vond in Kroatië. Over Teun Koopmeiners en aanwinst Peter Vindahl Jensen kwam beter nieuws.

Voor Karlsson is het een hard gelag, want de rode kaart tegen NK Rijeka die hij kreeg van Sergej Karasjov was ietwat dubieus. Omdat Ivan Tomecak in blessuretijd ook nog de 2-1 maakte namens de thuisploeg, waren de druiven dubbel zuur voor de Zweed. De schorsing bleef weliswaar beperkt tot één wedstrijd, maar die staat nog altijd wel en daardoor ontbreekt hij woensdagavond in Schotland.

Aanvoerder Teun Koopmeiners zal er vermoedelijk wel bij zijn en tegenover het Algemeen Dagblad laat hij weten graag te willen spelen. "Zolang er niets gebeurt, speel ik hier en ben ik honderd procent beschikbaar", liet hij weten. Van een transfer is momenteel nog geen sprake, dus de verwachting is dat de middenvelder terugkeert in de basiself van de Alkmaarders.

Lees ookCeltic maakt de borst nat: "AZ kwalitatief goede tegenstander"

Bovendien kan ook Peter Vindahl Jensen (23), de nieuwe keeper van AZ, meteen aan de bak. De doelman kon door de Alkmaarders namelijk gewoon worden ingeschreven voor de Europa League, omdat hij dit seizoen met zijn vorige club FC Nordsjaelland nog geen Europees voetbal speelde. Owen Wijndal is er vanwege een blessure niet bij tegen Celtic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen