Spelers SK Brann geven seksfeest in stadion: "Een trieste zaak"

17 augustus 2021, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op het voetbalveld blinken de spelers van SK Brann niet uit, maar buiten de lijnen weten ze flink te scoren. Twaalf voetballers van de Noorse hekkensluiter organiseerden in het stadion een seksfeestje. Er was alleen één probleem: de bewakingscamera's stonden aan.

Het Noorse Bergens Tidende kwam als eerste met het verhaal naar buiten en dat gaat inmiddels rond als een lopend vuurtje. Na de training van donderdag ging een deel van de selectie uiteten, wat uiteindelijk leidde tot een bezoek aan een nachtclub. Met vier vrouwen keerden de spelers terug in het stadion. Daar werden door de camera's 'stoeiactiviteiten op het veld en in de kleedkamer' vastgelegd. 

'De politie is vrijdag een onderzoek gestart naar de vraag of er mogelijk een strafbaar feit heeft plaatsgevonden tijdens het feest. Brann werkt met de politie mee om alles wat er is gebeurd tot op de bodem uit te zoeken', valt te lezen op de website van de hekkensluiter. De club sluit niet uit dat er spelers ontslagen zullen worden na het incident. Daarnaast worden er maatregelen genomen zodat het niet nog eens kan gebeuren. 'We zullen beperken hoe lang spelers 's avonds toegang hebben tot het stadion en zullen het alarm aanpassen.'

Algemeen directeur Vibeke Johannesen baalt van de situatie. "Ze waren dronken, gingen naar het stadion en hielden een feest. We weten dat er geruchten zijn over drugsgebruik. Wij zullen de spelers dan ook gaan testen. Het is een diep tragische en trieste zaak voor de club en alle betrokkenen. We nemen dit heel serieus en hebben al een gesprek gevoerd."

Niet alleen de vrouwen van de spelers en het bestuur was furieus: ook de fans konden niet lachen om het 'seksfeest'. Afgelopen zondag kwam de club in eigen huis in actie, maar de supporters bleven negentig minuten lang stil. Geen aanmoedigingen dus, maar wel een spandoek met het woord scum, wat 'uitschot' betekent. De onrustige voorbereiding had overigens geen negatief effect op de ploeg. Sandefjord Fotball werd met 3-2 verslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen