'FC Utrecht wil Van der Hoorn terughalen als vervanger St. Jago'

17 augustus 2021 – FC Utrecht heeft haar blik gericht op Mike van der Hoorn (28, op archiefbeeld in FC Utrecht-shirt) als zomerversterking. De centrale verdediger van Arminia Bielefeld moet de opvolger worden van de zwaargeblesseerd geraakte Tommy St. Jago. De eerste gesprekken zijn zijn reeds gevoerd: het is niet duidelijk of het om een eventuele huur- of koopdeal gaat.

'FC Utrecht wil Van der Hoorn terughalen als vervanger St. Jago'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens Voetbal International is Van der Hoorn wel degelijk in beeld als nieuwe verdediger. St. Jago raakte vorige week in de laatste oefenduel voor de competitie geblesseerd en FC Utrecht ging de markt op om te kijken naar versterkingen. Afgelopen weekend vulde Mark van der Maarel die positie nog in en met veel succes: hij scoorde en werd gekozen tot man-of-the-match. Bovendien heeft de club met Benaissa Benamar, Christopher Mamengi en Ruben Kluivert ook nog wat jeugdig talent rondlopen.

Trainer René Hake gaf tegenover het weekblad aan dat er zeker gekeken wordt naar een alternatief voor St. Jage. "Kijk, als je een centrale verdediger wil halen van 27 of 28 jaar die een jaar niet gevoetbald heeft… Dat is op papier leuk, maar dan duurt het zo weer een half jaar voordat je hem fit hebt", zei hij toen nog. Technisch directeur Jordy Zuidam zou echter gesignaleerd zijn in Duitsland en wil de deal zo snel mogelijk rondmaken. "Het is belangrijk voor mij om weer te gaan spelen en FC Utrecht zou daarvoor een mooie optie zijn. Het plaatje is mooi maar het is nog afwachten of 't zover gaat komen", reageert Van der Hoorn tegenover De Telegraaf.

Lees ookFC Utrecht getroffen door zware blessure, oriëntatie op vervanger

Daarbij heeft de centrale verdediger met zijn 28 jaar ook nog wat toekomst in de Domstad én is voormalig speler van de club. In 2008 arriveerde hij in Stadion Galgenwaard, waar hij doorbak en een transfer verdiende naar Ajax. Daar kon hij zich niet profileren als basisspeler, waarna hij via Swansea City bij Arminia Bielefeld terechtkwam. Getuige zijn tot 2023 lopende contract én feit dat hij afgelopen weekend nog inviel, zal er wel een transfersom op tafel moeten komen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd