'Bosz grijpt in bij Lyon en neemt afscheid van basisklant Marcelo'

17 augustus 2021, 13:32

Peter Bosz heeft hard ingegrepen bij Olympique Lyon. De Nederlandse oefenmeester zou het contract van verdediger Marcelo (34) namelijk hebben verscheurd. Dat is vooral opmerkelijk omdat hij in de eerste twee duels van het nog jonge Ligue 1-seizoen tweemaal negentig minuten meedeed. Of het zeer ongelukkige doelpunt van afgelopen weekend meespeelt in de beslissing, is niet bekend.

Bovendien moet Lyon het nieuws nog bevestigen, maar RMC Sport kwam er dinsdagmiddag maar naar buiten en werd door andere Franse media vervolgens bevestigd. De voormalig PSV'er tekende eerder dit jaar nog bij tot en met de zomer van 2023, maar Bosz zou niet meer geloven in de verdediger. Dat hij dit weekend een zeer ongelukkig eigen doelpunt maakte én ook nog eens heel erg zwak speelde, hielp ongetwijfeld niet mee.

Toch is de boodschap van Bosz bijzonder verrassend, omdat hij tot dusver dus nog geen minuut miste dit seizoen. Volgens journalist Saber Desfarges zou de voetballer zelf de voorkeur hebben uitgesproken voor een vertrek. Inmiddels zou er een akkoord zijn bereikt tussen beide partijen en gaat men 'in goed overleg' uit elkaar, zo is te lezen in de Franse media. Van wie het initiatief uiteindelijk is gekomen, is dus niet met zekerheid te zeggen. 

Lees ook: Horrormiddag Bosz met Lyon bij de verrassende koploper

Marcelo stond tussen 2010 en 2013 onder contract bij PSV, dat hem destijds overnam van Wista Krakau. Verder speelde hij in zijn loopbaan voor het Braziliaanse Santos, Hannover 96, Besiktas en Lyon, dat in 2017 nog liefst zeven miljoen euro betaalde voor de geboren Braziliaan. In totaal speelde hij 167 wedstrijden namens de Franse topclub.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen