Hoop voor Van Bommel: Wolfsburg niet akkoord met straf

17 augustus 2021, 17:24

VfL Wolfsburg is in beroep gegaan tegen de straf die het kreeg na de foute wissel van Mark van Bommel in het bekerduel tegen Preußen Münster. De Nederlandse trainer wisselde zes keer, terwijl slechts vijf wissels waren toegestaan. Maandag werd bekend dat de club om die reden uit de DFB Pokal zou worden gezet.

Daar gaat Wolfsburg echter niet mee akkoord. Op de eigen website schreef de club dat het in beroep is gegaan tegen de uitspraak en dat de zaak nu wordt behandeld. Eerder kondigde directeur Tim Schumacher al aan dat de mogelijkheden tot protest werden onderzocht. De club had na bekendmaking van de straf 24 uur om van deze mogelijkheid gebruik te maken, en heeft dit dus gedaan.

Van Bommel maakte de fout tijdens zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Wolfsburg, in de DFB Pokal tegen Preußen Münster. De wedstrijd werd na verlenging met 1-3 gewonnen, maar in die verlenging bracht de trainer dus zijn zesde wissel in. Op het moment zelf werd niet ingegrepen en dus bleek achteraf dat diskwalificatie voor het bekertoernooi dreigde. Dit werd werkelijkheid toen Preußen Münster inderdaad besloot protest aan te tekenen.

"Wat er is gebeurd tijdens de bekerwedstrijd, vinden we natuurlijk erg vervelend. Maar daarover wil ik het niet meer hebben", zei Van Bommel zelf eerder op de clubwebsite. Voorzitter Jörg Schmadtke liet al weten dat de actie voor de trainer geen consequenties zou hebben. "Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, maar we zijn overtuigd dat we onze sportieve ontwikkeling kunnen voortzetten zonder persoonlijke consequenties te verbinden aan deze vervelende situatie", zei hij. 

Lees ook: Blunder Van Bommel wordt Wolfsburg fataal: uit de beker gezet

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen