AZ nog zonder nieuwe keeper; Koopmeiners blijft vraagteken

17 augustus 2021 – Pascal Jansen wilde in aanloop naar de belangrijke wedstrijd van AZ tegen Celtic nog weinig over zijn opstelling prijsgeven. Zo verklapte hij nog niet of de veelbesproken Teun Koopmeiners - die samen met hem aanschoof tijdens de persconferentie - dit keer wel zal starten. Het standpunt van de aanvoerder zelf is daarin niet veranderd.

AZ nog zonder nieuwe keeper; Koopmeiners blijft vraagteken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik ben gefocust op de club", maakte Koopmeiners tijdens de persconferentie nog maar een keer duidelijk. De middenvelder begon tegen RKC (1-0 verlies) op de bank, omdat hij met zijn hoofd te veel met een transfer bezig zou zijn. Toen gaf Koopmeiners al aan zelf niet achter die keuze van de trainer te staan. Ook nu zou hij gewoon willen spelen. "Ik ben honderd procent gefocust op de wedstrijd van morgen. Dat ik op de bank zat, is niet iets wat een hoofdrol moet spelen. We moeten goed voor de dag komen tegen Celtic en ik ben klaar om te spelen", werd hij geciteerd door NH Sport.

Of hij ook zal spelen, kon Jansen nog niet vertellen. "Ik ga mogelijk een aantal andere keuzes maken, maar het zou bijzonder zijn als de situatie van Koopmeiners en Midtsjø (laatstgenoemde is niet volledig fit, red.) na twee dagen opeens anders is. Op doel kies ik in ieder geval voor Hobie Verhulst, omdat we onze nieuwe keeper Peter Vindahl meer tijd willen geven om te wennen aan AZ." Voorin zal Jansen sowieso moeten puzzelen, omdat aanvaller Jesper Karlsson voor de wedstrijd tegen Celtic geschorst is. Ook een 5-3-2-formatie werd door de trainer niet uitgesloten.

AZ is al zeker van Europees voetbal, al moet het tweeluik met Celtic uitmaken of dat de groepsfase van de Europa League of van de Conference League wordt. Uiteraard ligt de voorkeur bij het eerste. "Dit is een ander toernooi met een hoger aanzien. We spelen in de Europa League tegen betere tegenstanders en grotere clubs. We gaan er dus echt voor om de groepsfase te halen door Celtic over twee duels te verslaan."

Woensdagavond om 20:45 uur begint in Glasgow de heenwedstrijd tussen Celtic en AZ. De Schotten maakten eerder nog kans op Champions League-voetbal, maar verloren in de tweede voorronde van FC Midtjylland, dat later weer werd uitgeschakeld door PSV. De return in Alkmaar vindt volgende week donderdag plaats. Overigens speelt AZ dit weekend geen Eredivisiewedstrijd: door het tweeluik werd het verzoek om het duel tegen Fortuna Sittard uit te stellen gehonoreerd. 

Reacties

UEFA Europa League

gerelateerd