Schmidt klaar voor duel met Benfica: "Dit is zeker geen test"

17 augustus 2021, 20:44

Alleen Benfica staat nog tussen PSV en de groepsfase van de Champions League in. Eerder rekende de ploeg van Roger Schmidt overtuigend af met Galatasaray en FC Midtjylland, maar de Portugese topclub lijkt nog een maatje groter. Van een 'test' voor zijn elftal wilde de trainer echter absoluut niet spreken.

"Nee, dit is zeker geen test", reageerde Schmidt op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Dat is een finale nooit. Dit is een heel belangrijke wedstrijd, want we willen de Champions League halen. We spelen tegen een goed voetballende tegenstander. Benfica heeft het vermogen om voetballend altijd de juiste oplossing te vinden. Niettemin hebben wij al vier keer op rij de nul gehouden. De spelers staan goed in verbinding met elkaar en zullen morgen weer op toplevel moeten verdedigen. Niet alleen in de defensie, op het hele veld zullen we top moeten zijn."

Schmidt wilde zijn strijdplan nog niet verklappen, maar liet wel al weten niet veel te veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijden. "Wij respecteren hen, maar zij ons ook. We hebben het geloof; de sfeer en de teamspirit zijn goed. We hebben niet voor niets al zes duels op rij gewonnen. Wellicht dat zij ons tactisch proberen te verrassen en hun plan wijzigen, maar ik wil dat onze spelers mijn wedstrijdplan gewoon goed uitvoeren. Of wij de favorieten zijn? Dat maakt niet uit, we willen hoe dan ook winnen. We zijn klaar voor deze wedstrijd."

PSV treft Benfica woensdagavond eerst in Portugal. De aftrap van die wedstrijd is om 21.00 uur. De tegenstander rekende in de vorige voorronde over twee wedstrijden af met Spartak Moskou (0-2 en 2-0) en won de twee eerste wedstrijden in de Portugese competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen