'Ødegaard maakt terugkeer rond: miljoenen voor Real'

18 augustus 2021, 07:46   Bijgewerkt: 18 augustus 2021, 08:08

Martin Ødegaard gaat Real Madrid na zesenhalf jaar achter zich laten. De 22-jarige Noor, die afgelopen seizoen al op huurbasis voor Arsenal speelde, zal nu definitief de overstap maken naar de Londense club. Dat melden verschillende Engelse en Spaanse media.

Van hen kwam The Athletic met een concrete transfersom, die rond de 35 miljoen euro bedraagt. Volgens de doorgaans betrouwbare transferspecialist Fabrizio Romano moeten de clubs het over een geldbedrag echter nog eens worden. Wel naderen de onderhandelingen hun einde en wordt een akkoord spoedig verwacht. Ødegaard zal een contract tekenen tot medio 2026 bij Arsenal. De club zag hem al sinds het begin van de zomer als prioriteit op de transfermarkt.

Ødegaard gold in 2015 als een van de grootste - zo niet de grootste belofte op de Europese velden. De Noor was pas net zestien, maar had op vijftienjarige leeftijd al gedebuteerd voor de Noorse nationale ploeg. Ødegaard had de club voor het uitkiezen en verruilde het Noorse Strømsgodset IF uiteindelijk voor Real. In de hoofdmacht van de club kwam hij echter tot slechts elf officiële wedstrijden. Daarnaast speelde hij op huurbasis in de Eredivisie (sc Heerenveen en Vitesse) en vervolgens bij Real Sociedad en Arsenal. Een transfer naar laatstgenoemde betekent nu het einde van zijn periode in de Spaanse hoofdstad.

Dat Arsenal een versterking goed kan gebruiken, werd tijdens het eerste Premier League-weekend van het nieuwe seizoen maar weer eens duidelijk. The Gunners ging pijnlijk met 2-0 onderuit tegen promovendus Brentford. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog op een teleurstellende achtste plaats, waar het zelfs nog een flinke eindsprint voor nodig had gehad. Daarmee liep het een ticket voor Europees voetbal mis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen