Danny Blind weer op het veld met Daley: "Op deze manier kan het"

18 augustus 2021 – Zoals eerder op en rond het WK van 2014 gaat Danny Blind ook nu weer aan de slag als assistent van Louis van Gaal bij Oranje. Blind sprak van een 'commitment' met de trainer, waardoor de keuze ook voor hem snel gemaakt was. "Ik werd weer gebeld door Louis, die moest weer zo nodig", lachte hij over hun nieuwe klus.

Danny Blind weer op het veld met Daley: "Op deze manier kan het"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vanaf het moment dat Van Gaal Blind benaderde, was de communicatie tussen de twee weer als vanouds. Dat vertelde de nieuwe assistent aan Veronica Inside. "Het ging erom of ik nog wilde en of ik de scherpte nog heb. Die scherpte is er wel en ik vind het een bijzondere uitdaging. Ik bewaar heel mooie herinneringen aan 2014. Het proces ernaartoe, maar ook dat het goed uitpakte. Dat zou ik nog wel een keer mee willen maken", verklaarde Blind zijn keuze.

Om weer bij Oranje aan de slag te gaan, moest Blind wel een stapje terug doen als lid van de raad van commissarissen van Ajax en analist bij Ziggo. "Dat heb ik wel meegenomen in mijn overweging. Bij Ajax treed ik voorlopig terug, maar nog niet af. Dat kan alsnog als het WK in Qatar halen, dan gaat het nog wat langer duren voor Ajax. Bij Ziggo kan ik gematigd door, maar in principe liever niet de wedstrijden waar internationals lopen. Ik blijf wel  aan boord, maar het is wel weer even een verandering."

Wat daarnaast ook nog meespeelde, was het samenwerken met zijn zoon Daley Blind. "Daley vond het erg leuk", vertelde Blind senior. "Ik ben niet meegegaan met Louis toen hij mij vroeg als assistent bij Manchester United. Daar was onder meer Daley een reden voor. Nu is het één keer in de zoveel maanden en sta je niet zeven dagen in de week met elkaar op het veld. Ik denk dat dat als vader en zoon ook niet goed zou zijn. Op deze manier kan het."

Lees ook: Van Gaal praat niet met Veronica Inside en sneert naar 'krantje'

Reacties

Oranje

gerelateerd