Fraser: "Denk dat die mensen het oprecht goed bedoelen"

18 augustus 2021 – Henk Fraser gaat samen met Danny Blind Louis van Gaal assisteren bij Oranje. In tegenstelling tot de bondscoach wilde hij Veronica Inside wel te woord staan. "Heeft hij jou geweigerd? Daar zal hij vast wel een goede reden voor gehad hebben", grapte Fraser voor de camera.

Fraser: "Denk dat die mensen het oprecht goed bedoelen"

Over de invulling van zijn nieuwe functie legde Fraser de nadruk op de haast die de nieuwe staf heeft, met de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden die al begin september voor de deur staan. "Alles moet versneld. Ik moet vooral kijken naar de werkwijze, want deze heren (de overige stafleden, red.) zijn al gewend een tijd met elkaar samen te werken."

Waar Danny Blind en ook Frans Hoek dus opnieuw de samenwerking met Van Gaal aangaan, is Fraser er nieuw bijgehaald. "Ik denk dat hij met name koos voor ervaring. We hebben een korte periode om de spelers te beïnvloeden. Ik ben daarin ondersteunend om de spelers zijn visie en zijn ideeën over te brengen." 

Ook diversiteit wordt vaak aangehaald als reden van Frasers aanstelling. Zelf heeft hij daar geen moeite mee. "Al die mensen die praten over kleur of dat ik te groot zou zijn voor deze rol, ik denk dat die het oprecht goed bedoelen. Het stoort me niet, ik heb het alleen wel een beetje gehad om het uit te leggen. Voor mij is het belangrijkste dat ik hier kan gaan werken en ik het ook een eer vind om deze rol in te vullen. Ik denk dat ik het ook zelf heb afgedwongen."

Fraser ging verder: "Het grappig is: als je praat over diversiteit, praat je altijd over mijn relatie met 'mede-allochtonen'. Ik ben juist ook uitstekend met de Nederlandse cultuur, maar daar praten we gek genoeg nooit over. Ik heb totaal geen voorkeuren. Ik verwacht gewoon dat ik contact ga leggen met de spelers om de visie en ideeën over te brengen."

Oranje

gerelateerd