Feyenoord laat pechvogel vlieguren maken in Duitsland

18 augustus 2021, 15:43   Bijgewerkt: 18 augustus 2021, 16:36

Feyenoord neemt tijdelijk afscheid van Christian Conteh. De 21-jarige aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd aan SV Sandhausen, zo maakt trainer Arne Slot woensdagmiddag tijdens de persconferentie richting de heenwedstrijd tegen IF Elfsborg in de play-offs van de Conference League bekend.

Conteh staat sinds een jaar op de loonlijst in Rotterdam. Feyenoord pikte de aanvaller in de vorige zomer op bij FC St. Pauli en legde hem voor vier seizoenen vast. Het Legioen heeft Conteh nog nauwelijks in actie gezien, want door blessureleed is hij nauwelijks inzetbaar geweest.

Voor Conteh staat de teller na één seizoen in Rotterdamse dienst op slechts twee optredens in de Eredivisie: op 25 oktober vorig jaar tegen RKC Waalwijk (28 minuten) en op 16 mei dit jaar tegen RKC (5 minuten). Dit seizoen kwam Conteh onder Slot in officiële wedstrijden niet aan spelen toe.

Bij Sandhausen hoopt Conteh na een lastig jaar weer wat vaker op het veld te staan. De club bezet na drie speelrondes de zestiende plaats in de 2. Bundesliga. Met Marcel Ritzmaier staat nog een Eredivisie-bekende onder contract bij Sandhausen. De Oostenrijkse middenvelder kwam in Nederland uit voor PSV, SC Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles.

"Het is belangrijk dat hij topfit wordt en daarvoor komend seizoen veel aan spelen toekomt. Daar is dit een mooie kans voor", zegt technisch directeur Frank Arnesen over het vertrek van Conteh.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen