Schöne zet op 35-jarige leeftijd punt achter interlandcarrière

18 augustus 2021 – Lasse Schöne heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De 35-jarige middenvelder kondigt via Instagram aan dat hij zijn laatste wedstrijd voor het Deense nationale elftal heeft gespeeld.

Schöne zet op 35-jarige leeftijd punt achter interlandcarrière

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Schöne speelde op 12 augustus 2009 zijn eerste interland en kwam daarna nog vijftig keer in actie voor zijn land. 'Na twaalf jaar mijn land te hebben vertegenwoordigd is het tijd om afscheid te nemen. Het was een geweldig avontuur en ik ben er trots op dat ik meer dan vijftig interlands heb gespeeld', schrijft de middenvelder van NEC.

Met Denemarken maakte Schöne het EK van 2012 en WK van 2018 mee. 'Van de trainingen tot het WK en EK: het was altijd een enorme eer en ik heb meer dan tien jaar mijn jongensdroom geleefd. Bedankt aan iedereen met wie ik door de jaren heen heb gewerkt en aan de fans die ons in goede en slechte tijden hebben gesteund. Het was me een waar genoegen.'

Schöne hoopte dat het EK zijn laatste kunstje als international zou worden, maar werd niet opgeroepen voor het toernooi. Zonder de voormalig Ajacied schopten de Denen het verrassend tot de halve finale van het EK.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd