Sneijder onder indruk van Gakpo: "Dat is zijn kracht"

18 augustus 2021, 23:23

Wesley Sneijder is onder indruk van het optreden van Cody Gakpo tegen Benfica. Volgens de recordinternational nam de 22-jarige aanvaller van PSV zijn ploeg in de tweede helft bij de hand. Gakpo maakte vlak na rust de belangrijke aansluitingstreffer en zorgde bovendien voor veel dreiging.

Gakpo maakte vlak na rust door na een actie de bal in de verre hoek te schieten. "In eerste instantie zou je denken: waarom speelt hij de bal niet? Maar hij weet waar de goal is en dát is zijn kracht", zegt Sneijder in zijn analyse bij RTL 7. "Hij dribbelt naar binnen en kijkt nog of hij de bal kan afspelen, maar vervolgens weet hij al dat dáár de hoek is."

De aanvaller nam het Portugese doel later in de tweede helft opnieuw onder vuur, maar ditmaal hield keeper Odisseas Vlachodimos hem van scoren af. Voor Sneijder is duidelijk dat Gakpo de grote man aan Eindhovense zijde was. "Hij is dwingend en altijd doelgericht. Hij heeft zeker in de tweede helft het verschil gemaakt, PSV bij de hand genomen en dan is het jammer dat er niet nog eentje valt. Dat gun je PSV."

PSV krijgt volgende week de kans om de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken. Dan komt Benfica op bezoek in het Philips Stadion. De return wordt dinsdag gespeeld en begint om 21.00 uur. Drie dagen daarvoor komt PSV in de Eredivisie in actie tegen SC Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen