Schmidt hoopt op transfers bij PSV: "Heb ik vaker gezegd"

19 augustus 2021, 08:34

Roger Schmidt hoopt dat PSV er voor het sluiten van de transfermarkt nog een paar spelers bij krijgt. De oefenmeester zag zijn ploeg woensdagavond verliezen bij Benfica en denkt dat een paar nieuwelingen niet overbodig zouden zijn. Toch was hij in Lissabon tevreden met het spel van PSV.

"We waren de betere ploeg en verdienden meer dan een 2-1 nederlaag", sprak Schmidt na afloop voor de camera van RTL. "De uitgangspositie is niet perfect, maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we deze ronde kunnen overleven. Ik kijk uit naar volgende week. Benfica mocht te gemakkelijk de doelpunten maken, maar wij hebben ook onze momenten gehad. Het was erg belangrijk om in de tweede helft terug te komen."

In Lissabon haalde Schmidt aanvoerder Marco van Ginkel naar de kant, terwijl de bekritiseerde Ibrahim Sangaré mocht blijven staan. Ook Olivier Boscagli, die afgelopen weekend vader werd, ging naar de kant. "Marco had al een gele kaart en spelen op dit niveau is voor hem nog een uitdaging. Sangaré is erg belangrijk voor ons. Daarom heb ik er geen seconde over gedacht om hem te wisselen. Boscagli heeft een hectische week achter de rug en voelde zich moe. Met Armando Obispo hadden we een uitstekende optie op de bank en hij heeft hij goed gedaan."

PSV roerde zich deze zomer al flink op de transfermarkt en haalde Joël Drommel, André Ramalho, Van Ginkel, Davy Pröpper en Phillipp Mwene al naar Eindhoven. Schmidt heeft zijn zinnen echter gezet op meer nieuwe gezichten. "We hebben al een paar uitstekende aanvallende spelers, ook op de reservebank. Maar ik heb al vaker gezegd dat we ons team moeten blijven versterken. We hebben een lang seizoen voor de boeg en moeten veel wedstrijden spelen. Daarom is het goed om ons nog te versterken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen