Nilsson waarschuwt Feyenoord: "Elfsborg wordt niet gemakkelijk"

19 augustus 2021, 14:28   Bijgewerkt: 19 augustus 2021, 14:33

Lasse Nilsson verwacht dat Feyenoord een lastige klus te wachten staat tegen IF Elfsborg. De Rotterdammers moeten in de laatste voorronde van de Conference League zien af te rekenen met de Zweedse opponent. Nilsson kent de tegenstander van Feyenoord goed en weet dat de ploeg van Arne Slot op moet letten.

Nilsson was in Nederland actief bij sc Heerenveen en Vitesse. Tijdens zijn loopbaan was hij ook drie keer actief bij Elfsborg. "Ik ben nog steeds een grote fan van Elfsborg", vertelt de oud-prof in gesprek met ESPN. "Het is een fysiek sterk team, dat vooral speelt op de counter. Ze schakelen met slimme spelers snel van verdedigen naar aanvallen. Dit wordt zeker niet gemakkelijk voor Feyenoord. Afgelopen weekend speelden ze tegen Hammarby. Die club had veel meer balbezit, maar Elfsborg won wel met 0-2."

Feyenoord lijkt vooral te moeten opletten voor Per Frick, die in de Conference League al goed was voor vijf doelpunten. "Dat is een sterke spits, al is hij niet zo technisch. Hij geeft alles voor de ploeg en is een vervelende jongen om tegen te spelen. Ik denk dat Feyenoord wel gaat winnen. Toch heeft Elfsborg altijd een kans. Feyenoord is pas net aan het seizoen begonnen, terwijl we in Zweden al halverwege zijn. Dat kan een voordeel zijn voor Elfsborg, maar ik denk dat Feyenoord iets beter zal zijn."

Elfsborg is na vijftien wedstrijden de nummer vier van Zweden en rekende in de Conference League al af met het Moldavische FC Milsami Orhei en FK Velez uit Bosnië en Herzegovina. Feyenoord begon de competitie afgelopen zondag met een 0-4 overwinning bij Willem II. De manschappen van Slot wonnen in de Conference League al van FC Drita en FC Luzern. De winnaar van het tweeluik tussen Feyenoord en Elfsborg grijpt een ticket voor het hoofdtoernooi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen