Maduro: "Precies dat zie je nu bij Feyenoord en PSV"

19 augustus 2021, 16:24

PSV en Feyenoord hebben al meerdere topwedstrijden achter de rug door de Europese voorrondes. Ajax is al geplaatst voor het hoofdtoernooi voor de Champions League. Dat is goed nieuws, maar het heeft ook nadelen. Dat stelt Hedwiges Maduro.

"In de voorbereiding zijn die wedstrijden zeker een voordeel, zodat je als trainer de speelwijze erin kan krijgen. Spelers herkennen plannen vooral in wedstrijden. Zeker als je wint, zien spelers dat het werkt. 'We scoren en winnen'. Die gedachte versnelt het groepsproces. Precies dat zie je nu bij Feyenoord en PSV, die allebei ook anders zijn gaan spelen, gebeuren", aldus de analist in het Algemeen Dagblad.

Hij zag de Eindhovenaren en Rotterdammers de afgelopen weken successen boeken in Europa. PSV won overtuigend van Galatarasaray, waar Feyenoord simpel afrekende met het Zwitserse Luzern. De wedstrijden zorgen voor extra vlieguren aan het begin van het seizoen. Serieuze wedstrijden die ergens om gaan. Dat is beter dan nietszeggende oefenpartijtjes, volgens Maduro. Met die laatste situatie heeft Ajax te maken. 

"Wat voor Ajax wel goed is, is dat Ten Hag er al jaren zit. Zijn speelwijze is bekend. Dat wil je alleen ook laten zien in wedstrijden. Die heeft Ajax nog niet veel, maar dat wordt wel gecompenseerd met oefenduels en tactische trainingen", aldus de oud-voetballer, die verwacht dat Ajax geen extra spanning voelt nu de andere topclubs zo goed presteren aan het begin van het seizoen. "Als ze in het Europese ritme komen en ze hanteren een hoog tempo, dan trekt Ajax dat meestal door naar de eredivisie. Daarin zijn ze vaak niet te stoppen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen