Speler van het Jaar-prijs gaat sowieso naar Premier League

19 augustus 2021 – De winnaar van de Men's Player of the Year Award komt uit de Premier League. Dondermiddag maakte de UEFA de drie overgebleven kandidaten bekend. Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne strijd met Chelsea-spelers Jorginho en N'Golo Kanté om de individuele prijs.

Speler van het Jaar-prijs gaat sowieso naar Premier League

De winnaar van de verkiezing wordt volgende week donderdag bekendgemaakt bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar won Bayern München-spits Robert Lewandowski de trofee. De aanvaller eindigde nu op de vijfde plaats in de voorverkiezing. Daarin mochten 24 bondscoaches, tachtig trainers van clubs uit de Champions League en Europa League en 55 journalisten stemmen. 

Kante en Jorginho wonnen met Chelsea de Champions League, terwijl de Italiaanse middenvelder ook nog Europees kampioen werd. Kevin De Bruyne was in de eindstrijd van het miljoenenbal met zijn club de tegenstander van de Londenaren. Hij kon de finale niet uitspelen door een botsing met verdediger Antonio Rüdiger. De Belg beleefde een topseizoen en was een van sterkhouders bij Manchester City, dat kampioen werd van de Premier League.

De trainer van De Bruyne, Pep Guardiola, maakt kans om beste trainer te worden. Hij gaat de strijd aan met Chelsea-coach Thomas Tuchel en Roberto Mancini, die dus de Europese titel pakte met Italië. Er is ook een Nederlands tintje aan de verkiezing: in de strijd om beste vrouwelijke speler doet Lieke Martens een gooi naar de individuele prijs. Zij moet het uitvechten met haar FC Barcelona-ploeggenoten Jennifer Hermoso en Alexia Putellas.

Premier League

gerelateerd