Janssen: "Vitesse moet die eerste plek na de top drie ambiëren"

19 augustus 2021 – Vitesse speelt donderdagavond de kraker tegen Anderlecht. Over twee duels moet gewonnen worden om de Conference League te bereiken. Theo Janssen ziet kansen, maar weet dat het niet makkelijk wordt tegen de Belgische club.

Janssen: "Vitesse moet die eerste plek na de top drie ambiëren"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik zie twee clubs die min of meer in een vergelijkbare periode zitten. Zowel Anderlecht als Vitesse zijn aan het bouwen, maar Anderlecht blijft natuurlijk wel een naam die tot de verbeelding spreekt. Ook in Nederland. Anderlecht heeft misschien iets meer ervaring met dit soort wedstrijden, al is dat toch ook relatief gezien de jonge groep. Vitesse is nog een beetje zoekende en belangrijke spelers zoals Bazoer zitten met hun hoofd bij een transfer", vertelt de analist bij Het Laatste Nieuws.

Desondanks ziet de oud-voetballer, die een seizoen op huurbasis bij Racing Genk speelde, kansen voor de Arnhemmers. "Als Vitesse zijnde krijg je heus niet elk jaar de kans om de poulefase van een Europees toernooi te halen. Zowel sportief als financieel is dit een geweldige uitdaging. De inkomsten die een ploeg als Vitesse uit dit soort toernooien kan halen mag je echt niet onderschatten. Ik zeg niet dat ze in de problemen komen, maar het zou wel een mooie bonus zijn."

Vitesse werd afgelopen seizoen vierde in de Eredivisie. Dat is volgens Janssen ook dit jaar het hoogst haalbare.  "PSV en Ajax zijn weg. Zij hebben met ruime afstand de twee beste selecties van Nederland en ook bij Feyenoord lijkt het goed te klikken met hun nieuwe coach, Arne Slot. Vitesse moet die eerste plek na de top drie ambiëren en daar hoort Europees voetbal bij. Voor de ervaring van de spelers zou het geweldig zijn."

Reacties

Ajax

gerelateerd