Been zou Bozenik verhuren: ''Maar wie ziet in hem een versterking?"

19 augustus 2021, 19:58   Bijgewerkt: 19 augustus 2021, 20:13

Feyenoord is het seizoen uitstekend begonnen, maar om dat niveau vast te houden zijn er versterkingen nodig. Arne Slot joopt op een nieuwe spits. Nicolai Jørgensen vertrok deze zomer transfervrij. Mario Been denkt dat Robert Bozenik dit seizoen ook geen serieuze kans gaat krijgen in De Kuip.

Dat blijkt wel uit het feit dat de trainer zo nadrukkelijk vraagt om een nieuwe aanvalsleider. Momenteel krijgt Bryan Linssen de voorkeur boven Robert Bozenik en talent Naoufal Bannis. Been snapt die keuze wel, vertelt hij bij ESPN. "Hij is een multifunctionele speler en wordt overal gebruikt. Samen met lopende mensen Als Til en Toornstra is hij heel bruikbaar. Je wilt vaak een spits die diep gaat, maar dat hoeft niet als Til altijd in de zestien te vinden is. Dan kan Linssen uitzakken. Dat vult elkaar wel aan."

Het betekent dat Bozenik weer niet hoeft te rekenen op veel speeltijd. Feyenoord betaalde vier miljoen euro voor de Slowaak. "Het is zonde van het geld dat ze voor hem hebben betaald, maar die jongen moet ergens gaan spelen. Je kunt hem verkopen of verhuren. Hij moet de kans krijgen om veel te spelen en zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld bij Sparta. Feyenoord was bezig met Sam Lammers, maar hij moest naar Genoa om te wennen aan het Italiaanse voetbal. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord hem in de Eredivisie wil verhuren. Maar wie ziet in hem een directe versterking?", vraagt de analist zich hardop af.

Of Bozenik nou blijft of niet, er moet volgens Been nog wel wat bij in de punt van de aanval. "De breedte van de Feyenoord-selectie in kwalitatieve zin, daar kun je vraagtekens bij plaatsen. Als er twee of drie grote blessures komen, kun je je afvragen of ze hetzelfde niveau kunnen halen. Met Bozeník en Bannis in de spits is dat niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen