Rangers FC laat Veerman links liggen en kiest voor Bacuna

19 augustus 2021 – Rangers FC werd deze zomer gelinkt aan Joey Veerman, maar de middenvelder van sc Heerenveen bleek veel te duur. De club van Steven Gerrard schakelde door en kwam in de zoektocht naar een versterking alsnog uit bij een Nederlander: Juninho Bacuna gaat in Glasgow aan de slag.

Rangers FC laat Veerman links liggen en kiest voor Bacuna

De 24-jarige middenvelder wordt overgenomen van Huddersfield Town, waar hij nog tot medio 2022 vastlag. Voor de Engelse ploeg speelde hij meer dan honderd wedstrijden. Zijn debuutseizoen was in de Premier League, daarna was hij twee seizoenen een sterkhouder in het Championship. Daar maakte Bacuna een uitstekende indruk. Schotse media stellen dat de voormalig FC Groningen-speler hoog op het lijstje stond van Gerrard.

Ook Joey Veerman kon op de belangstelling rekenen van de Liverpool-icoon, maar sc Heerenveen wilde tien miljoen euro voor hem hebben. Dat vond de Schotse landskampioen te gortig. De middenvelder van de Friese club liet zelf ook duidelijk merken dat hij het niet eens was met de vraagprijs. Hij noemde het zelfs 'belachelijk'. Zo dacht Rangers er ook over, waardoor de club verder is gaan zoeken. Uiteindelijk is er dus gewinkeld in Engeland. Hoeveel Bacuna heeft gekost is niet duidelijk, maar de middenvelder had nog een eenjarig contract bij de Terriers.

Lees ook: Uitblinker Veerman baalt van vraagprijs: "Gaat niet gebeuren"

Of Veerman nog een transfer gaat maken deze zomer is onduidelijk. Hellas Verona en Feyenoord waren ook concreet, maar ook zij hikten tegen de vraagprijs aan. Technisch manager Ferry de Haan stelde deze week nog dat het rustig was rondom de spelmaker. 'Die rust op de transfermarkt is namelijk duidelijk een trend. Je ziet bij heel veel Nederlandse clubs dat spelers die een stap zouden willen maken, nog niet verkocht zijn. Het kan de komende twee weken natuurlijk nog veranderen.'


Eredivisie

gerelateerd