Marcão moeten weken toekijken na kopstoot bij ploeggenoot

19 augustus 2021 – De Turkse voetbalbond heeft Marcão een schorsing van acht wedstrijden opgelegd voor zijn rode kaart afgelopen maandag tegen Giresunspor. De centrumverdediger ging op de vuist met ploeggenoot Kerem Aktürkoglu. Dat komt hem nu duur te staan.

Marcão moeten weken toekijken na kopstoot bij ploeggenoot

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Turkse topclub, maar de mandekker dacht daar klaarblijkelijk anders over. Galatasaray keek tegen een 2-0 voorsprong aan tegen een ploeg die met tien man speelde, maar alsnog sloeg de vlam in de pan bij de Braziliaan. Hij gaf zijn teamgenoot een kopstoot en begon daarna te slaan. Marcão kreeg daarop rood van scheidsrechter Erkan Özdamar en Aktürkoglu werd gewisseld door Gala-trainer Fatih Terim.

Marcão ging na het incident diep door het stof en bood zijn excuses aan in een video op Instagram. "Als zoon die voor zijn gezin leeft, wil ik allereerst de ouders van Kerem om vergiffenis vragen. Natuurlijk ook mijn excuses aan mijn broeder Kerem. Ik weet dat je dit niet makkelijk zal vergeten. Er zullen Galatasaray-fans zijn die me nooit zullen vergeven. Dat weet ik, omdat ik deze club en zijn supporters heel goed ken. Ik respecteer alle beslissingen die over mij worden genomen. Maar ik heb één verzoek: ík moet de prijs betalen voor deze kwestie, niet mijn vrouw en kinderen", doelde hij op bedreigingen.

Voormalig Heraclied Joey Pelupessy stond tijdens de wedstrijd op het veld toen het incident zich afspeelde. In gesprek met TC Tubantia blikte hij terug op het moment: "Hij gaf een kopstoot en probeerde hem nog twee keer te stompen. Echt, als een bokser. Ik probeerde het te sussen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd