Coëfficiëntenpolonaise gaat door: Feyenoord pakt meeste punten

19 augustus 2021, 22:30   Bijgewerkt: 19 augustus 2021, 22:39

De coëfficiëntenpolonaise gaat door! Waar PSV en AZ woensdagavond nog als verliezers van het veld stapten, deden Vitesse en Feyenoord het een stuk beter. De Arnhemmers speelden knap gelijk tegen Anderlecht, de Rotterdammers waren heer en meester tegen Elfsborg.

Feyenoord pakte 0,2 punt voor de rangslijst, Vitesse pakte de helft van dat aantal door het gelijke spel in Brussel. Het zorgt ervoor dat de Nederlandse clubs dus in totaal 0,3 punt pakken deze voorronde. PSV en AZ bleven puntloos, Ajax komt nog niet in actie. De Amsterdammers zijn al verzekerd van de Champions League. Met die automatische plaatsing zorgde de ploeg van Erik ten Hag wel voor vier bonuspunten.

Mocht PSV in de tweede wedstrijd tegen Benfica met meer dan twee doelpunten verschil winnen, dan doet Nederland hele goede zaken. Portugal is namelijk de nummer zes op de ranglijst, waar de eredivisieploegen de zevende plaats bezetten. Mochten de Eindhovenaren komende week winnen, dan pakt de ploeg van Roger Schmidt dus niet alleen de 0,2 punt, maar ook de bonuspunten. 

Momenteel is Feyenoord de ploeg die dit seizoen de meeste punten sprokkelde voor de coëfficiëntenranglijst. De Rotterdammers zijn nog ongeslagen. Tegen FC Drita begon Arne Slot nog wijfelend aan zijn nieuwe avontuur met een 0-0 gelijkspel en een 3-2 overwinning. Daarna is het gaan lopen. FC Luzern werd twee keer makkelijk verslagen en ook Elsborg wist geen serieuze tegenstand te bieden. Dat betekent dat de Conference League Feyenoord niet meer kan ontgaan. De ploeg kan dus nog even doorgaan met punten verzamelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen