Tannane belangrijk voor Vitesse: "Eindelijk ben ik weer voetballer"

19 augustus 2021, 23:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oussama Tannane kon woensdagavond eindelijk weer eens juichen. Waar het de afgelopen weken veel ging over zijn 'buikje' na de vakantie, was hij tegen Anderlecht beslissend met de derde treffer. Lang leek het de winnende goal te zijn, maar uiteindelijk werd het nog gelijk.

"Eindelijk ben ik weer voetballer, zo zie ik het. Ik vind het altijd lekker om te voetballen, ik kwam hier om te voetballen en als je dan minuten krijgt, ben je daar blij mee. Ik wil het team altijd helpen, ik weet wat ik kan en ken mijn kwaliteiten, ook al heb ik heel weinig gespeeld tijdens de voorbereiding", vertelt de aanvaller bij ESPN. Dat hij in de oefenwedstrijden bijna geen speeltijd krijgt, heeft alles te maken met zijn vertrekwens. De spelmaker wil weg, maar trainer Thomas Letsch wil alleen voetballers gebruiken die gefocust zijn op Vitesse.

Lees ook: De Mos wijst naar Bazoer en Tannane: "Gif voor de kleedkamer"

Tegen de Belgische club kwam Tannane als invaller binnen de lijnen. "Gelukkig valt de bal er dan in. Ik sta er fysiek heel goed voor, ik voel me heel fit. Maar er komt meer bij kijken, wedstrijdritme bijvoorbeeld. Op de training komt het er allemaal wel uit, maar een wedstrijd is toch even andere koek. Als je dat lang niet hebt gedaan, is het even zwaar. Ik wil gewoon minuten maken, zo veel mogelijk. De trainer bepaalt en ik wacht af", aldus de aanvaller. Hij snapt overigens wel dat hij de eerste duels van het seizoen op de bank zat.

"Ik snap dat de trainer kiest voor spelers die hier willen blijven, daar had ik ook geen problemen mee. Maar nu ik er toch ben, wil ik ook spelen. Ik heb vorig jaar laten zien hoe belangrijk ik kan zien voor dit team", stelt Tannane. "Ik heb met de club gesproken en heb gezegd dat ik wil spelen, zolang ik er ben. Dat is natuurlijk niet aan mij, maar aan de trainer. Ik heb nog een contract voor een jaar, dus voor mij is het simpel: heb je me nodig, dan ben ik hier. Ik had ambities, de club wilde me na een goed seizoen verkopen en van daaruit wilden we verder kijken. Jammer genoeg is het niet gegaan hoe de club en ik wilden. Ik wil nu 100 procent geven voor Vitesse."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen