Nog 7 Nederlanders op Golden Boy-lijst: ook Ihattaren

20 augustus 2021, 08:27

Drie Nederlanders hebben een nieuwe schifting op de shortlist van de Golden Boy-verkiezing niet overleefd. De Italiaanse krant Tuttosport, de organisator van de jaarlijkse lijst met talenten, heeft veertig van de honderd namen geschrapt. Daardoor zijn er nog zeven Nederlanders over die kans maken op de prestigieuze prijs.

Devyne Rensch (Ajax) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain) zullen de trofee sowieso niet aan hun prijzenkast toevoegen. Het trio overleefde de eerste schifting uiteindelijk niet. De Nederlandse eer wordt nu nog vertegenwoordigd door Ryan Gravenberch, Jurriën Timber (beiden Ajax), Myron Boadu (AS Monaco), Mohamed Ihattaren (PSV), Jayden Braaf (Manchester City), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht).

Gravenberch en Timber zijn als vaste waarden van Ajax uitgegroeid tot Oranje-internationals, waar zij de komende maanden een belangrijke rol lijken te gaan spelen. Boadu rondde deze zomer zijn miljoenentransfer naar topclub AS Monaco af. Opmerkelijker is de keuze om Ihattaren op de lijst te laten. De negentienjarige middenvelder traint al weken apart van de groep bij PSV en lijkt zijn loopbaan nieuw leven te moeten inblazen.

De kans lijkt overigens niet groot dat het Nederlandse kwartet een gooi naar de prijzen kan doen. Gravenberch lijkt de meest logische Nederlandse kanshebber, maar de Ajacied heeft flink wat concurrentie. Zo is FC Barcelona-middenvelder Pedri favoriet, net als Mason Greenwood (Manchester United) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes).

De winnaar van de prijs treedt in de voetsporen van Erling Haaland, die de prijs vorig jaar won. In 2019 ging de trofee naar Matthijs de Ligt. Hij werd na Rafael van der Vaart de tweede Nederlandse winnaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen