Memphis laat Van Gaal-conflict achter zich: "Zeer positief"

20 augustus 2021, 08:35

Memphis Depay is blij met de aanstelling van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Hoewel de twee het in het verleden niet met elkaar eens waren, hoopt hij dat de zeventigjarige toptrainer zijn land aan successen kan helpen. De basis daarvoor wil Memphis leggen bij FC Barcelona, waar hij bezig is aan zijn eerste weken.

Memphis belandde op 21-jarige leeftijd bij Manchester United, waar hij ging werken onder Van Gaal. Aanvankelijk leek het te klikken tussen de twee, maar Van Gaal posteerde hem op de bank. "Ik verloor een beetje het vertrouwen, moet ik toegeven, ook het vertrouwen van Van Gaal en zijn staf. Het was moeilijk voor mij", vertelt hij aan El Periodico.

"Toen hij me in 2014 meenam naar het WK, was dat sensationeel, een geweldige ervaring. Ik heb veel dingen van hem geleerd. Toen hij me in het begin voor Manchester United contracteerde, zat het goed. Maar op een gegeven moment ervoer ik dingen waar ik het niet mee eens was. Het is onderdeel van voetbal. Hij heeft in het verleden geweldige dingen gedaan voor de nationale ploeg en ik hoop dat hij ze kan herhalen. Het is zeer positief dat hij is aangesteld."

Memphis heeft een uitstekende klik met zijn huidige trainer, Ronald Koeman. De oefenmeester van FC Barcelona had Memphis eerder bij Oranje onder zijn hoede. "Voor mij is er iets heel belangrijks en dat is duidelijkheid", vertelt Memphis. "Het moet duidelijk zijn bij de spelers. Als je duidelijk bent, zal ik proberen om zo goed mogelijk te doen wat je me vertelt. Uiteraard ben ik een speler die soms uit het niets situaties creëert en daarvoor heb je vrijheid nodig. Koeman weet wat hij van me kan verwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen