'Koopmeiners niet naar Italië: Atalanta gaat voor ex-Heerenvener'

20 augustus 2021, 09:21

Teun Koopmeiners lijkt deze zomer niet naar Atalanta Bergamo te verkassen. De aanvoerder van AZ staat al maanden op de verlanglijst van de Italiaanse topclub, maar zijn vraagprijs is aan de hoge kant. Daardoor wil Atalanta nu voor een goedkopere optie gaan. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. AZ verlangt een bedrag van rond de achttien miljoen euro voor Koopmeiners. Dat vindt Atalanta te fors. De club uit Bergamo valt de laatste jaren juist op door cruciale spelers voor een laag bedrag op te pikken, zoals eerder het geval was bij Marten de Roon (SC Heerenveen), Hans Hateboer (FC Groningen) en Robin Gosens (Heracles).

Omdat Koopmeiners te duur is, schakelt Atalanta naar een speler die eveneens een verleden heeft in de Eredivisie. Morten Thorsby moet het middenveld van de topclub van een kwaliteitsinjectie voorzien. De Noorse middenvelder, die SC Heerenveen twee jaar geleden transfervrij verruilde voor Sampdoria, heeft zich in de kijker gespeeld en moet zes miljoen euro kosten.

Voor Koopmeiners zal het een flinke streep door de rekening zijn. De 23-jarige middenvelder hoopt deze zomer vurig op een transfer. Afgelopen weekend tegen RKC werd hij om die reden gepasseerd. Woensdagavond tegen Celtic stond hij wél weer in de basis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen