Transferweekje: Feyenoord wil er voorin nog wel wat bij

21 augustus 2021, 12:00

Het nieuwe seizoen is weer in volle hevigheid losgebarsten. Dat betekent niet dat het plots rustig wordt op de transfermarkt. Zowel nationaal als internationaal staat er de komende weken nog van alles te gebeuren. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Rust rond AZ

De heetste transferzomer van Nederland werd ongetwijfeld verwacht in Alkmaar, waar een leegloop dreigde. Dat gebeurde tot dusverre deels, met het vertrek van bepalende spelers Calvin Stengs (OGC Nice) en Myron Boadu (AS Monaco) naar Frankrijk. Verder heerst er vooral serene rust rond AZ. Bekend is dat Teun Koopmeiners al maanden bezig is met een transfer, maar zijn gewenste overstap lijkt er niet te komen. De middenvelder stond op de lijst van Atalanta, maar is volgens transferexpert Fabrizio Romano te duur. Daarom gaat de club uit Bergamo nu voor Morten Thorsby (ex-Heerenveen). Ook Owen Wijndal staat nog altijd op de loonlijst van de Alkmaarders en lijkt daar ook te blijven. De linksback kampt met een blessure en is daardoor niet bepaald een interessante optie voor clubs. Mogelijk gaat er rond de linkspoot nog iets spelen als Ajax erin slaagt Nicolás Tagliafico te verkopen.

{image[339403][right-half][Frank Arnesen]}Feyenoord speurt

Graziano Pellè, Joshua Zirkzee, Sam Lammers, Andraz Sporar, Georgios Giakoumakis, Bas Dost... Tal van namen passeerden de laatste weken de revue als het over Feyenoord ging. De Rotterdammers zochten naarstig naar een nieuwe spits, maar lijken nu van prioriteit te zijn veranderd. Feyenoord imponeert in de eerste weken van het nieuwe seizoen namelijk met Bryan Linssen in de spits, waardoor de Rotterdamse topclub volgens RTV Rijnmond doorschakelt naar een buitenspeler. Achter de Colombiaan Luis Sinisterra is de spoeling dun, zeker na het tijdelijke vertrek van de blessuregevoelige Christian Conteh aan FC Sandhausen. Voor de linksbuitenpositie is Rafael Camacho in beeld. Met de aanstaande miljoenen wegens het bereiken van de groepsfase van de Conference League lijkt Feyenoord zich nog zeker te gaan roeren op de markt.

Wanneer begint de leegloop van FC Barcelona?

Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Alex Collado werden afgelopen weekend door Ronald Koeman buiten de selectie gelaten van FC Barcelona. Zij mogen op zoek naar een nieuwe werkgever en werden gelinkt aan diverse clubs, maar een akkoord kwam er nog niet. Over Coutinho zei Koeman dat hij hem graag wilde houden, maar dat is zeer twijfelachtig omdat hij eerder wel bij een wedstrijdselectie zat. Ook Ilaix Moriba gaat vermoedelijk weg, omdat hij zijn contract niet gaat verlengen. RB Leipzig zou voor hem in de markt zijn, aldus Mundo Deportivo. Ook Martin Braithwaite zou ondanks zijn goals nog altijd mogen verkassen, Sergio Agüero wordt gelinkt aan een pijlsnel vertrek en gang naar de MLS én de Braziliaanse keeper Neto zou mogelijk aan het einde van de transferwindow mogen gaan als Marc-André ter Stegen weer fit is. Geruchten genoeg, maar wanneer komt er eindelijk weer eens geld ín het laatje? 

Wie gaat het kanon van City bedienen?

Miljoenen mocht Manchester City-coach Pep Guardiola de laatste jaren in zijn selectie pompen. Na het vertrek van Sergio Agüero is zijn droomformatie echter niet compleet. De Spaanse topcoach wil dolgraag een nieuwe spits aan zijn arsenaal toevoegen en is al maanden in de markt voor Harry Kane. De Engelse topspits heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Tottenham Hotspur, maar is tien dagen voor het verstrijken van de transferdeadline nog altijd speler van de grootmacht. Zijn krankzinnige transfersom van 188 miljoen euro schrikt het geïnteresseerde City vooralsnog af. Mogelijk geldt Dusan Vlahovic als alternatief. Volgens RAI Toscana draagt de aanvaller van Fiorentina 'slechts' een prijskaartje van tachtig miljoen euro met zich mee. Voor Guardiola zal Robert Lewandowski eveneens een droomtarget zijn. De Duitse spits heeft zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur. Worden de twee herenigd in Manchester?

{image[348175][right-half][]}Blijft Noa langer bij Club Brugge?

Noa Lang blijft de gemoederen bezighouden. Volgens Nicolò Schira heeft de 22-jarige aanvaller van Club Brugge een persoonlijk akkoord bereikt met Leeds United. De clubs moeten nog wel tot overeenstemming komenover de transfervoorwaarden. Fabrizio Romano, 's werelds bekendste transferspecialist, spreekt dat tegen. Leeds had enkele weken wel degelijk belangstelling voor Lang, maar de Engelse club heeft de interesse inmiddels verlegd. Dus lijkt het erop dat de voormalig speler van Ajax ook dit seizoen het shirt van Club Brugge om de schouders zal dragen. De jeugdinternational is het het nieuwe seizoen in de Belgische competitie in elk geval uitstekend begonnen. Na vier wedstrijden staat op op één doelpunt en drie assists.

Bergwijn niet naar Ajax

Ajax kan de komst van Steven Bergwijn zo goed als zeker uit het hoofd zetten. Dat stelt Mike Verweij Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Het was al bekend dat hij eigenlijk niet te koop was en dat als hij verkocht zou worden, dat voor 30 à 35 miljoen euro zou zijn. Dat is gewoon niet te doen voor Ajax", aldus de journalist. Bovendien lijkt Spurs niet van plan om Bergwijn van de hand te doen. De aanvaller had in de seizoensopener tegen Manchester City (1-0) zelfs nog een basisplaats. Nuno Espirito Santo ziet het wel zitten in de aanvaller die anderhalf jaar geleden PSV verruilde voor de Engelse club. Voor Ajax betekent het dat de zoektocht naar een versterking voor de aanval voortduurt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen