Bijlow krijgt één duel schorsing, alle spelers fit

20 augustus 2021, 12:33

De UEFA heeft Justin Bijlow voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen IF Elfsborg. De 22-jarige sluitpost van Feyenoord werd tien minuten voor tijd uit het veld gestuurd na een overtreding op een aanvaller van de Zweden. De straf was dubieus, omdat Bijlow weinig aan de botsing kon doen. Toch heeft de UEFA besloten hem één duel te straffen.

Daardoor mist Bijlow de return in Zweden van volgende week. Daar verdedigen de Rotterdammers een 5-0 voorsprong. Logische vervanger is tweede doelman Ofir Marciano, die donderdagavond ook al als invaller binnen de lijnen kwam. De doelman uit Israël maakte daarmee zijn officiële debuut voor de Rotterdammers en hield zijn doel schoon. Voor Bijlow was zijn rode kaart een smetje op zijn sterke seizoensstart. De keeper behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal.

In gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigt Arne Slot dat verder iedereen ongeschonden uit de strijd met Elfsborg is gekomen. "Er waren geen fysieke problemen bij spelers. Ik speel in de sterkste opstelling, maar ik moet kijken hoe iedereen ervoor staat", doelt hij op de ontmoeting met Go Ahead Eagles van komend weekend. Ook de lichtgeblesseerde Alireza Jahanbakhsh hield geen klachten over aan zijn rentree.

Slot moet dit weekend een lastige keuze gaan maken. Nieuweling Fredrik Aursnes maakte vorige week tijdens zijn debuut tegen Willem II veel indruk als vervanger van Jahanbakhsh. Als middenvelder lijkt Aursnes echter vooral de concurrentiestrijd te moeten aangaan met Orkun Kökcü, Jens Toornstra en Guus Til.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen