Kemper over puntenvermindering ADO: "Gewoon klote"

20 augustus 2021, 14:03   Bijgewerkt: 20 augustus 2021, 14:11

Boy Kemper baalt van de punten in mindering die zijn ploeg ADO Den Haag heeft gekregen. De aanvoerder van de degradant was uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen, maar werd gestraft vanwege de financiële problemen bij de club. ADO slaagde er niet in om de begroting rond te krijgen.

"Het is gewoon klote, natuurlijk", zegt Kemper in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kemper had het deels al verwacht. "Er waren al speculaties, dus ik hield er wel rekening mee. De ervaren spelers uit de groep zijn er goed over geïnformeerd. Zij hebben mij er ook van op de hoogte gebracht. Ik weet niet zo goed wat het allemaal inhoudt, hoeveel geld de club nu precies nodig heeft om die begroting wel sluitend te krijgen. Maar volgens mij moeten we god op onze blote knieën bedanken als er snel een nieuwe eigenaar komt die ervoor zorgt dat er weer rust is." 

Kemper baalt dat zijn ploeg slachtoffer wordt van de problemen bij de club. "Binnen de spelersgroep heeft niemand ervoor gekozen dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. Dus moeten wij ons gewoon blijven focussen op het voetbal. We hebben de punten door deze situatie ook gewoon extra hard nodig, dus we zullen wel moeten."

ADO hervat vrijdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen topfavoriet FC Emmen. De Drentse ploeg van Dick Lukkien heeft na twee duels echter pas één punt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen