Noorse Feyenoorder Aursnes droomt van duel tegen Oranje

20 augustus 2021, 14:35

Het Nederlands elftal moet over anderhalve week waarschijnlijk rekening houden met Fredrik Aursnes. De Noorse nieuweling maakt kans op een plek in de selectie van zijn nationale ploeg. Noorwegen staat op 1 september tegenover het Nederlands elftal, uitgerekend het land van zijn nieuwe werkgever.

"'Of ik een uitnodiging krijg, hangt ook af van hoe ik presteer bij Feyenoord, maar de vorige keer was ik wel onderdeel van de ploeg en mocht ik debuteren. Het lijkt me geweldig tegen Nederland te spelen, want ook Noorwegen heeft een goede ploeg, hoor. We hebben spelers zoals Haaland, Sørloth, Ødegaard, er komt een aantal jonge spelers door en dat voor een land met maar vijf miljoen inwoners", vertelt Aursnes in gesprek met Voetbal International.

Aursnes is een goede vriend van Erling Haaland. De middenvelder sprak nog niet met de superster van Borussia Dortmund over zijn stap van Molde naar Feyenoord. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar weet zeker dat hij blij voor me is", aldus de middenvelder.

Het is de vraag of coach Arne Slot dit weekend een plekje voor Aursnes heeft in zijn basisformatie. De Noor maakte afgelopen zondag zijn basisdebuut tegen Willem II, maar deed dat destijds als vervanger van de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër is inmiddels hersteld, waardoor Slot harde keuzes moet maken. Aursnes is een directe concurrent van Orkun Kökcü en aanvoerder Jens Toornstra.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen