Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Hoffenheim boos om Doan-claim: ''Gewoon een leugen"

20 augustus 2021 – Ritsu Doan kwam in 2019 voor ruim zeven miljoen euro over van FC Groningen, maar het huwelijk tussen Doan en PSV is nog niet erg gelukkig. Hij speelde tot dusver slechts negentien wedstrijden en kon daarin allerminst overtuigen. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Arminia Bielefeld en nu mag hij van PSV vetrekken. Onder meer Hoffenheim wordt met hem in verband gebracht, maar die club ontkent dat er contact is geweest.

Hoffenheim boos om Doan-claim: ''Gewoon een leugen"

In een interview met het Duitse Kicker laat trainer van Hoffenheim Sebastian Hoeness weten dat hij zich heeft verbaasd over de berichtgeving rondom zijn clubs. Sky Sports meldde namelijk dat Hoffenheim al heeft gesproken met Doan, maar dat blijkt absoluut niet waar te zijn. "Het is gewoon een leugen." De trainer bevestigde wel dat Hoffenheim nog op zoek is naar aanvallende versterkingen.

"Er worden momenteel verschrikkelijke dingen gespeculeerd, maar het is gewoon niet waar." Doan maakte vorig seizoen in de Bundesliga voor Arminia Bielefeld veel indruk, waardoor die club hem graag permanent wilde overnemen. De optie tot koop was voor de Duitse club echter te gortig, waardoor Doan nog altijd onder contract staat bij PSV.

Lees ook: Doan keert spoedig terug bij PSV, maar blijft hij ook?

Doan was deze zomer ook actief op de Olympische Spelen, maar in de kwartfinale was Mexico te sterk. PSV speelt momenteel in de voorronde van de Champions League, maar Doan speelt daar vooralsnog geen rol in. De Eindhovenaren verloren met 2-1 van Benfica en volgende week dinsdag staat de return op het programma. Ook daar zal Doan niet van de partij zijn.

PSV

gerelateerd