PSV slaat de eerste contractslag met talentvolle spits Fofana

20 augustus 2021, 20:22

PSV heeft vrijdag het contract van de talentvolle aanvaller Fodé Fofana (18) definitief opengebroken en verlengd. De spits heeft een handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot en met 2025 in Eindhoven houdt en daar is men content mee in Eindhoven.

Fofana, die tijdens het Champions League-duel met FC Midtjylland zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht van PSV, verkaste al op jonge leeftijd naar FC Barcelona en wordt dan ook gezien als groot talent. Na twee jaar Catalonië keerde hij via PSV terug in Nederland en in Eindhoven ziet men in hem een grote belofte voor de nabije toekomst. 

Met negen goals en drie assists in de Eerste Divisie bij Jong PSV en dus zijn debuut in het eerste elftal, ligt er perspectief voor de diepe spits, die bij de beloftenteam getraind wordt door Ruud van Nistelrooy. Vermoedelijk legt men ook de jonge linksbuiten Jeremy Antonisse spoedig langer vast.

Lees ook'PSV doet goede zaken en legt twee talenten tóch lang vast'

"Wij zijn heel blij dat Fodé kiest voor de visie van PSV. Fodé heeft vorig jaar bij Jong PSV bewezen doelpunten te kunnen maken en wij denken dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een goede speler voor PSV 1", licht directeur voetbalzaken John de Jong toe op de clubsite. "Wij hebben hem een plan geschetst en Fodé is daar enthousiast van geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen