Koeman vindt dat erfenis Messi in Barcelona ook bij Frenkie ligt

20 augustus 2021, 21:12

De enorme erfenis van Lionel Messi bij FC Barcelona zal ook een beetje opgevangen moeten worden door Frenkie de Jong. Dat stelt trainer Ronald Koeman althans over de Nederlandse middenvelder, die in zijn ogen aanvallender een nog grotere rol moet krijgen. "In de laatste fase van het aanvalsspel zal ook Frenkie nóg meer inbreng moeten krijgen. Concreet: door nog vaker voor het doel te komen en te scoren."

Dat vertelt Koeman tegenover het Algemeen Daglad over De Jong. "Met het vertrek van Leo zijn we 30 goals in de competitie kwijt, plus nog een reeks assists. Dat moet gecompenseerd worden", legt Koeman uit tegenover de ochtendkrant. Vrije trappen zal hij weliswaar niet gaan nemen, verzekert de coach, maar in zijn derde seizoen in Catalonië mag er nóg meer verwacht worden van de middenvelder.

Volgens Koeman is De Jong de aanpassing definitief voorbij na drie seizoenen in dienst van FC Barcelona. "Daar horen verwachtingen bij. Ik heb het zelf vroeger ervaren en zo is het nu met Frenkie ook. De ontwikkeling die hij in die twee jaar sinds dat debuut in Bilbao heeft gemaakt, is prima. Die zit 'm in zijn inbreng in het spel. In het begin speel je mee, zoek je je plek en je rol. Nu is het spel van Barcelona mede op hem gericht", aldus de oefenmeester, die tevreden is over de stappen die de oud-Ajacied zet.

Lees ookKoeman lovend: "Het beste Barça in jaren gezien"

Wel moet het nog altijd allemaal beter, verduidelijkt Koeman. Met het vertrek van Messi kwam er ook een veranderingen in de aanvoerder van de club: om één van de vier captains te worden, was De Jong nog niet in beeld. "Maar Frenkie is daar zelf ook bescheiden in. Het zit niet in zijn karakter om een band op te eisen. Misschien is het iets voor de langere termijn." Met Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué en Sergi Roberto koos Koeman bewust voor ervaren en Catalaanse spelers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen